Ανακοινώσεις

Στις 16, 17 και 18 Μαΐου 2008 στην Υπάτη διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ.) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Φθιώτιδας (Ε.Κ.Φ.Ε) και, υπό την αιγίδα του Δήμου Υπάτης τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο: «ΑΣΤΡΟ… ΠΕΡ-ΥΠΑΤΗ-ΜΑΤΑ»...

 

Το σεμινάριο ήταν το πρώτο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Υπάτης αλλά και όλης της Επικράτειας. Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τους διοργανωτές αποτέλεσε η πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Μίλησαν οι: Νίκος Ματσόπουλος, αστρονόμος,  υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, Άρης Μυλωνάς, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης Ελλάδας, ειδικός στα τηλεσκόπια, Στέλιος Κλειδής, πρόεδρος Αστρονομικής ΄Ενωσης Ελλάδας, Χαρίτων Τομπουλίδης, εκπαιδευτικός, διδάκτορας του Αστεροσκοπείου Στοκχόλμης, Βλάσης Πετούσης, φυσικός, μέλος Αστρονομικής Εταιρείας Βόλου, Γεώργιος Λίτσιος, εκπαιδευτικός στην Καρδίτσα και Γεώργιος Σφήκας, εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Φ.

Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε η παρατήρηση του ουρανού μέσα από τέσσερα τηλεσκόπια που διέθεσε η Αστρονομική Εταιρεία Ελλάδας, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Υπάτης. Όλος ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία στη σειρά για να δει το Φεγγάρι, τον Ερμή, τον Άρη, τον Κρόνο με τους δακτυλίους του και την τελευταία μέρα, μέσα από ειδικά φίλτρα,  τον Ήλιο με τις κηλίδες του.

Η μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου και η τεράστια απήχηση που είχε στον κόσμο οδήγησε το Δήμο Υπάτης να επισπεύσει τις διαδικασίες ίδρυσης του Αστεροσχολείου στην Υπάτη. Φιλοδοξία του Δήμου είναι η λειτουργία τουλάχιστον της αίθουσας προβολών να ξεκινήσει από τη νέα σχολική χρονιά, 2008-2009, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν επισκέψεις για την παρακολούθηση σχετικών προγραμμάτων από σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Υπάτης


Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:
Ιστοσελίδα Σ.Ε.Α.Φ.: www.seaf.gr
Ιστοσελίδα Δήμου Υπάτης:www.ypati.gr
Ιστοσελίδα Αστεροσχολείου: www.asterosxoleio.gr
Χορηγοί επικοινωνίας: www.aparadektoi.gr

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.