Ανακοινώσεις

Γιώργος Σφήκας
31/10/2011

Απάντηση του Γιώργου Σφήκα, υπεύθυνου του «Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης», στην καταγγελία του Συνδυασμού Ανεξάρτητων καθηγητών Φθιώτιδας.

Όταν το 2007 ξεκινούσαμε με τη σύζυγό μου (Τζιώτζη-Σφήκα Κία) την υλοποίηση της ιδέας μας, για ίδρυση και λειτουργία Αστεροσχολείου στην Υπάτη, (λίγο πριν συνταξιοδοτηθούμε και αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία μας στη μέση εκπαίδευση), γνωρίζαμε πολύ καλά τις δυσκολίες που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις προσπάθειες που θα έπρεπε να καταβάλλουμε, για την επίτευξη του στόχου μας.
Σε καμιά περίπτωση όμως η φαντασία μας δεν έφτανε μέχρι εδώ . ότι δηλαδή θα βρίσκονταν συνάδελφοι που θα μας επέκριναν!
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά τους, εγώ είμαι αυτός που μέχρι σήμερα απασχολούμαι παράτυπα (η μη αναφορά του ονόματός μου και το έντονο του χρώματος δικό τους) στο Αστεροσχολείο!
Τι να πω! Ή οι λέξεις έχουν χάσει τελείως το νόημά τους, ή οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. (Αλήθεια, ξέρουν πού πέφτει το Αστεροσχολείο;)
Όσο για το «δαχτυλίδι», που δίνεται παράνομα από τη διοίκηση (προηγούμενη και τωρινή), στον καθηγητή ΠΕ03 (!!!), λέγεται Κοντογεώργος Οδυσσέας, είναι αντιπρόεδρος από το 2008 του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας και από πέρσι λειτουργούμε μαζί το Αστεροσχολείο (μιας και η σύζυγός μου συνταξιοδοτήθηκε), καμαρώνοντας για τις επισκέψεις 50 σχολικών μονάδων με 2935 μαθητές και εκπαιδευτικούς και τις 10 διαλέξεις – εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε.
Αν αυτό δεν είναι «όρεξη και μεράκι για την υποδειγματική λειτουργία του Αστεροσχολείου», όπως οι ίδιοι μας υποδεικνύουν, τότε τι είναι;
Τέλος για άρση και της τελευταίας τυπικής παρεξήγησης, διευκρινίζουμε ότι το τμήμα ΕΚΦΕ «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης» έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την Αστρονομία, η οποία ως γνωστόν διδάσκεται στη μέση εκπαίδευση, σύμφωνα με το νόμο, από ΠΕ04 και ΠΕ03 (Φυσικούς και Μαθηματικούς) συναδέλφους.

Υ.Γ.
Αν οι ανεξάρτητοι συνάδελφοι είχαν κάνει τον «κόπο» να επισκεφθούν το Αστεροσχολείο μας, θα είχαν ενημερωθεί για όλα και δεν θα είχαν εκτεθεί δημοσίως!
Γιώργος Σφήκας

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.