Ανακοινώσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (ΣΕΑΦ), συνεδρίασε έκτακτα στις 6-11-2011, μετά το θέμα που προέκυψε από την καταγγελία των Ανεξάρτητων Καθηγητών και του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας, αλλά για τη σωστή ενημέρωση και μόνο, των όποιων ενδιαφερόμενων, έχει να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (ΣΕΑΦ)  ιδρύθηκε το 2007-2008 , με  σκοπό να συσπειρώσει ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για δουλειά απ’ τον τόπο μας, ώστε και το Αστεροσχολείο Υπάτης σίγουρα να δημιουργηθεί, αλλά και στη συνέχεια με τη σωστή λειτουργία του και η διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας καλύτερα να επιτευχθεί.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι έδειξαν ενδιαφέρον γι’ αυτό ( δυστυχώς )!

Παρ’ όλα αυτά, μαζί  με τα άλλα μέλη του ΣΕΑΦ, αλλά και λίγους φίλους, φέραμε σε πέρας το δύσκολο έργο της κατασκευής του Πλανητάριου (του τρίτου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του  Διονύση Σιμόπουλου ).

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΑΦ, σαν καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, λειτουργούν από πέρσι το Αστεροσχολείο (μετά τη συνταξιοδότηση της Κίας Τζιώτζη-Σφήκα), χωρίς  καταγγελία για καμία “μεθόδευση” και κανένα “δαχτυλίδι”. Αλήθεια φέτος τι άλλαξε; Υπήρξε μήπως ενδιαφέρον από άλλο συνάδελφο και δεν το γνωρίζαμε ή ακόμα χειρότερα τον αποκλείσαμε; Μπορεί κάποιος απ’ τους “ελαφρά τη καρδία” καταγγέλλοντες συναδέλφους να μας εξηγήσει;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΕΚΦΕ στελεχώνονται μόνο από καθηγητές (ΠΕ04).

Αν ρωτούσαν όμως, οι εκλεκτοί κατά τα άλλα συνάδελφοι, θα τους   εξηγούσαμε ότι δεν είμαστε το ΕΚΦΕ , ούτε κάτι τέτοιο είναι στις φιλοδοξίες μας.  Το Τμήμα ΕΚΦΕ με την επωνυμία “Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης”, έχει αποκλειστικό αντικείμενο την Αστρονομία και ιδρύθηκε για ένα και μόνο λόγο, για να εντάξουμε το Αστεροσχολείο στο ΥΠΔΒΜΘ και να εξασφαλίσουμε έτσι τη λειτουργία του με τη στελέχωσή του από καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. (Ακριβώς για να μη γίνει το Αστεροσχολείο υπόθεση κάποιων δήθεν παραγόντων, όπως και σεις επισημαίνετε)!  Και όπως όλοι επίσης γνωρίζουμε  το μάθημα της Αστρονομίας διδάσκεται ανέκαθεν στη Μέση Εκπαίδευση από καθηγητές (ΠΕ04 και ΠΕ03). Πού βρίσκεται λοιπόν συνάδελφοι η δικιά μας παρανομία; Μήπως η δικιά σας αντίθετα συμπεριφορά τυγχάνει ολίγον  αντισυναδελφική;

Παρ’ όλα αυτά και αφού σας ευχαριστήσουμε για το έστω και άκομψο ενδιαφέρον  σας, το οποίο κατά τα άλλα θεωρούμε ειλικρινές, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε και σας, αλλά και  όσους δεν μας γνωρίζουν ότι:

  • Δεν υπήρξαμε ποτέ στο παρελθόν και ούτε φυσικά θα γίνουμε  τώρα, υποστηρικτές και πολύ περισσότερο,  υπηρέτες καμιάς εξουσίας.
  • Ούτε υποκριθήκαμε ποτέ, όπως πλείστοι άλλοι, τους αναντικατάστατους για να βολευτούμε.
  • Αντίθετα μαζί με τους συνάδελφους , Γιώργο Σφήκα και Κία Τζιώτζη, που ίδρυσαν και πρωτολειτούργησαν το Αστεροσχολείο, μετά από σχεδόν 30 χρόνια προσφοράς τους στην τάξη, παλεύουμε μαζί με λίγους άξιους ανθρώπους, να κάνουμε κάτι γι’ αυτόν τον τόπο.

Ο  νοών νοήτω και πάσα προσφορά δεκτή.

Δεν μας λείπει δε ούτε το ανάστημα, αλλά ούτε και το φιλότιμο, αν κάποιοι εκπρόσωποι της όποιας διοίκησης μας βοήθησαν, να τους το αναγνωρίσουμε και  να τους ευχαριστήσουμε δημόσια γι’ αυτό, χωρίς κανένα κόμπλεξ.

Έτσι για την αλήθεια και μόνο, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι:

1.       Αν το 2007 δεν ήταν Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Φθ/δας  ο Θανάσης Μιχελής, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συμπαράσταση και  του τότε Περ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Βάιου Ζαμπεθάνη, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ.

2.       Αν το 2008 δεν μας παραχωρούσε ο Δήμαρχος του τότε Δήμου Υπάτης Δημήτρης Καραβάνας, το ιστορικό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου και δεν μας υποστήριζε προσωπικά, δεν θα είχαμε που να στεγαστούμε και ο ΣΕΑΦ και το Αστεροσχολείο.

3.       Αν το ίδιο διάστημα δεν βρισκόταν το ζεύγος των Υπαταίων  Σταύρου και Ειρήνης Κακογιάννη, να κάνουν τη γενναιόδωρη προσφορά στον ΣΕΑΦ, των 200.000,00 € , για την αγορά του εξοπλισμού του Αστεροσχολείου, σήμερα δεν θα είχαμε ούτε το Πλανητάριο, ούτε θα ξεκινούσαμε την κατασκευή του Αστεροσκοπείου.

4.       Αν το 2010 σαν ΣΕΑΦ δεν εκχωρούσαμε υπό όρους* τον εξοπλισμό του Αστεροσχολείου στο ΥΠΔΒΜΘ και δεν γίνονταν οι συντονισμένες  ενέργειες των Ηλία Αργυρόπουλου, νέου Περ/κού Δ/ντή Εκπ/σης, Θανάση Μιχελή και Δημήτρη Καραβάνα, δεν θα είχε εγκαινιαστεί το Τμήμα ΕΚΦΕ “Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης” για την διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας.

 

*(ένας από τους όρους αναφέρεται στο δικαίωμα του ΣΕΑΦ να προτείνει μέλη του καθηγητές, για τη στελέχωση του Αστεροσχολείου, για την αποφυγή τυχόν “αλεξιπτωτιστών”, αλλιώς να επανέλθει ο εξοπλισμός  στα χέρια του  ΣΕΑΦ και το Αστεροσχολείο να λειτουργεί με εθελοντική εργασία των μελών του).

 

Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για ακόμα καλύτερη ενημέρωση.

 

Το ΔΣ του ΣΕΑΦ

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.