Ανακοινώσεις

26/3/2014

Παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ.του

Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (ΣΕΑΦ).

Την 10/1/2014 στην ανοιχτή συνεδρίαση από κοινού, του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και  του Δ.Σ. του ΣΕΑΦ, είχα θέσει δημόσια την παραίτησή μου στη διάθεση του Δ.Σ. του ΣΕΑΦ, αηδιασμένος από την υβριστική και  συκοφαντική συμπεριφορά του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Φθ/δας και απογοητευμένος τόσο από την αθέτηση του λόγου του Π/κού Δ/ντή  Εκπ/σης για επίλυση του προβλήματος λειτουργίας του Αστεροσχολείου, όσο και από τη στάση (Πόντιου Πιλάτου) της επίσημης  Δημοτικής Αρχής, με αξιέπαινη εξαίρεση τη στάση της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης κ. Βασιλικής Παπανάγνου, που στάθηκε δίπλα μας σαν “παλληκάρι”.

Από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑΦ μου ζητήθηκε να μην επιμείνω στην παραίτηση, γιατί κάτι τέτοιο θα αδυνάτιζε τις προσπάθειές μας για λύση  του προβλήματος. Σεβάστηκα την επιθυμία τους και συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας.

Σήμερα και μετά από ενημερωτική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και 3 επερωτήσεις στη Βουλή (από ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), δυστυχώς  το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο.

Επειδή μου είναι αδύνατη πλέον οποιαδήποτε επικοινωνία με τέτοιου είδους “υπεύθυνους”,  θεωρώ ότι είναι καλύτερο για όλους να αποχωρήσω. Παραιτούμαι λοιπόν από Πρόεδρος και από το Δ.Σ. του ΣΕΑΦ. Ευχαριστώ όλους με όσους συνεργάστηκα. Τους τιμάω και θα τους εκτιμάω. Δεν κουράστηκα, μόνο σιχάθηκα!

Αφήνω παρακαταθήκη στην επιστήμη που μόνο εμπιστεύομαι, στις νέες γενιές που θέλω να ελπίζω και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου που  τόσο αγαπώ, ένα διαμάντι αντάξιο της ιστορίας της, το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης.

Όσο ζούμε και εγώ και η γυναίκα μου θα κρατάμε αξεθόριαστη στη μνήμη μας την εικόνα των παιδιών με τα μεγάλα μάτια και τα ορθάνοιχτα  στόματα, όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά το πλανητάριό μας και θα ηχούν γλυκά στα αυτιά μας τα γεμάτα έκπληξη επιφωνήματά τους.

Γιώργος Σφήκας

Υ.Γ. Εννοείται ότι θα είμαι δίπλα στον ΣΕΑΦ για την ολοκλήρωση του Αστεροσκοπείου μας, καθώς και για την εγκατάσταση των πινακίδων  του μοντέλου του Ηλιακού μας συστήματος (ΑΣΤΡΟ… ΠΕΡ ΥΠΑΤΗ ΜΑΤΑ) στα Λουτρά της Υπάτης.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.

Μπορώ ξανά να ονειρεύομαι!

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.