Ανακοινώσεις

Υπάτη 8/8/2022

Ανακοίνωση 
"ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ" ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ – ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ – ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ

Εις μνήμην του κου Διονύση Σιμόπουλου

Πριν περίπου δέκα χρόνια , στα καθίσματα του Αμφιθεάτρου «Σταύρος Κακογιάννης» , σε μια συνέντευξη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην συνέχεια , επίσημα, στην αμέσως επόμενη εκδήλωση , από τις πολλές επισκέψεις του στην Λαμία και την αγαπημένη του Υπάτη, ο αείμνηστος Διονύσης Σιμόπουλος , επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας , μας χαρακτήρισε ως το 3ο κατά σειρά , μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο, πλήρες πλανητάριο της Ελλάδας.
Από τότε με την αμέριστη συμπαράστασή του σε πολλούς φανερούς και μη τομείς , με πολλές συμβουλές και πατρική καθοδήγηση ως μέντορας , δάσκαλος αλλά και πραγματικός φίλος , μας βοήθησε να σταθεροποιηθούμε στο χώρο της εκλαϊκευμένης αστρονομίας , που τόσο ο ίδιος λάτρεψε και υπηρέτησε στην ζωή του , για τη μετάδοση της γνώσης των μυστικών των άστρων και του σύμπαντος , σε όλους τους ανθρώπους , μικρούς και μεγάλους , στην ηλικία, στην πνευματική υπόσταση ,στην κοινωνική θέση , γνώστες και μη , επαγγελματίες και ερασιτέχνες , λάτρεις της απεραντοσύνης των γαλαξιών και των κόσμων.
Ως τον πρώτο και καλύτερο μεταδότη και αναμορφωτή της επιστήμης της εκλαΐκευσης της αστρονομίας στην Ελλάδα και όχι μόνο , τιμούμε τον Διονύση Σιμόπουλο και θα τον τιμούμε για πάντα. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας του χρωστάει πολλά, ο καθένας από εμάς του χρωστάμε πολλά. Όλα όσα μας έμαθε , ο τρόπος που μας τα δίδαξε, η ανθρωπιά του , θα μας ακολουθεί παντού.
Αιωνία του η μνήμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το σώμα του μετατρέποντάς το σε «αστρόσκονη», καθώς το πνεύμα του , ταξιδεύει ήδη ως αστρική ενέργεια μέσα στον καθένα από εμάς αλλά και στο αχανές, αγαπημένο του σύμπαν.
Καλό Ταξίδι αγαπημένε μας , κε Διονύση.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Φ.

Ο Πρόεδρος
Σμάνης Θεοφάνης 

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.