Άρθρα - Νέα

Επισκεψεις στο αστεροσχολειο

Άργησα λίγο αλλά ήρθε η ώρα να απαντήσω σε φίλους και γνωστούς για το θέμα λειτουργίας του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου-Αστεροσκοπείου Υπάτης, που θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτά που συζητούν στην πλατεία ή ακόμη σε αυτά που γράφουν στο διαδύκτιο.

Η NASA αποκάλυψε το ρόβερ (ρομποτικό όχημα εξερεύνησης) που ελπίζει ότι θα βρει εξωγήινη ζωή στον Άρη, κλείνοντας το θέμα οριστικά και αμετάκλητα.

 

Με ιδιαίτερη χαρά το ΔΣ του ΣΕΑΦ ευχαριστεί τον κο Κωνσταντίνο Αγγελή , που είχε την ευγενή καλοσύνη να δωρίσει στο σύλλογο ένα τηλεσκόπιο τύπου Skywatcher Dobsonian 8″ Pyrex, προς μελλοντική χρήση από τα μέλη του και τον ανακηρύσσει επίσημα ως δωρητή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας καθώς και επίτιμο μέλος του.

Σύστημα επτά εξωπλανητών σε ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός. This illustration shows the possible surface of TRAPPIST-1f, one of the newly discovered planets in the TRAPPIST-1 system. Scientists using the Spitzer Space Telescope and ground-based telescopes have discovered that there are seven Earth-size planets in the system. Credits: NASA/JPL-Caltech.

Το κοντινότερο στη Γη άστρο μετά τον `Ηλιο και το ψυχρότερο γνωστό άστρο στον Γαλαξία μας έχουν κάτι το κοινό μεταξύ τους: είναι ερυθροί νάνοι, ανήκουν δηλαδή στην κατηγορία των άστρων με τη μικρότερη μάζα από όλα τα άλλα, τόσο στον Γαλαξία μας όσο και γενικότερα σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει ότι η Έκθεση: «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα φιλοξενηθεί από 24 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, που βρίσκεται στην οδό Αινιάνων 6.

Επιτυχημένη η πρώτη Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση

Η 1η Πανελλήνια Αστρονομική Κατασκήνωση είναι πλέον γεγονός! Διοργανώθηκε κοντά στη Γραβιά, στο κτήμα Κλέτσα, από 18 έως 23 Ιουλίου 2016, για μαθητές από 13 έως 18 ετών. Η πρώτη αυτή κατασκήνωση ήταν καρπός της συνεργασίας μεταξύ δύο Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, το έμψυχο υλικό τους και τον υλικό εξοπλισμό τους και δημιούργησαν ό,τι το καλύτερο και ωραιότερο για τους μαθητές κατά το καλοκαίρι.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ CAMP ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Τα παιδιά... μετρούν τ' άστρα Η νύχτα πέφτει. Κάτω από τον έναστρο ουρανό της Φωκίδας, σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση πνιγμένη στο πράσινο περίπου 50 έφηβοι συγκεντρώνονται για μάθημα κάτω από τα αστέρια. 

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.