Δραστηριότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Δομοκού σε συνεργασία με τον ΣΕΑΦ, τον περασμένο Αύγουστο. Οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και τίμησαν με την παρουσία τους τις παρουσιάσεις των μελών του ΣΕΑΦ και τις παρατηρήσεις του Αυγουστιάτικου ουρανού, που έγιναν μέσα από τα προσοφθάλμια των φορητών τηλεσκοπίων του Συλλόγου μας. Μεγάλη χαρά έδωσε στο ΣΕΑΦ η παρουσία μικρών φίλων της Αστρονομίας, που το ενδιαφέρον τους για το μυστήριο του ουρανού είναι μεγάλο.

Ο Σ.Ε.Α.Φ. ευχαριστεί θερμά το Δήμο Δομοκού και προσωπικά το Δήμαρχο, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. 

Με τις καθιερωμένες πλέον προβολές ταινιών στις γιορτές - διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Σ.Ε.Α.Φ. σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της Υπάτης, ήταν εκεί στο πλανητάριο του "Κακογιάννειου Αστεροσχολείου", να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους και επισκέπτες της περιοχής, παρά το πολύ κρύο τις ημέρες των εορτών.

  • Την 28η Δεκεμβρίου 2019 προβλήθηκε η ταινία "το Άστρο των Χριστουγέννων", που αναφέρεται στο αστέρι της Βηθλεέμ και
  • την 4η Ιανουαρίου 2020 προβλήθηκε η ταινία "δυο μικρά κομμάτια γυαλιού", στην οποία περιγράφεται η ιστορία και η εξέλιξη των τηλεσκοπίων, κατανοητή για τους μικρούς (και όχι μόνο) φίλους μας. 

Ευχαριστούμε όλους όσους επισκέφθηκαν το Αστεροσχολείο τις ημέρες των εορτών, μας διατύπωσαν τα ερωτήματά τους και πήραν απαντήσεις για το τι υπάρχει εκεί έξω, ευχόμαστε δε σε όλους ολόψυχα υγεία και δημιουργικότητα το νέο έτος. 

Την Τετάρτη 14-8-2019 στο πλανητάριο του "Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης", προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Η προβολή έγινε με τη στήριξη του κ. Δ. Σιμόπουλου και τη συνεργασία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου "οι Αινιάνες". Μετά το τέλος της προβολής, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες, να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια του ΣΕΑΦ τους πλανήτες Δία και Κρόνο από το βόρειο προαύλιο του Αστεροσχολείου. 

traxanas 2019 00008

Όλα έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα των συν-διοργανωτών (Βλέπετε αφίσα προγράμματος). Μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις , ο περισπούδαστος , πολυγραφότατος και βραβευμένος Πανεπιστημιακός Δάσκαλος κ. Στέφανος Τραχανάς

Το "PARADIGMA" είχε ως θέμα του η πρόσφατη διοργάνωση TEDxLamia. Το θετικό «παράδειγμα» με φορέα ενδιαφέροντα πρόσωπα και ιδέες, προωθεί στάσεις και απόψεις ασφαλώς ως πρότυπο μίμησης, αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον κόσμο μας.

Το δικό του «παράδειγμα», που αναδύεται μέσα από εθελοντισμό και συνεργασία παρουσίασε στα workshops της διοργάνωσης ο ΣΕΑΦ το βράδυ της Κυριακής 17-03-2019, στον περιβάλλοντα χώρο του βιοκλιματικού κτιρίου της ΔΕΥΑ Λαμίας.

Μέλη του Συλλόγου μας έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να παρατηρήσουν τη Σελήνη, τον Άρη, αστρικά σμήνη και νεφελώματα μέσα από τα προσοφθάλμια όχι μόνο των τριών τηλεσκοπίων που στήθηκαν εκεί, αλλά και με απευθείας εικόνα από το μεγάλο τηλεσκόπιο που βρίσκεται στο «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης».         

 

Βράβευση και Ομιλία Διονύση Σιμόπουλου «Ψίθυροι από το σύμπαν»

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων έγινε η βράβευση, με το βραβείο «Θερμοπυλών 2019», του κ. Διονύση Σιμόπουλου του διακεκριμένου φυσικού και αστρονόμου,

Συνεπής και φέτος στο ραντεβού του με τα παιδιά ο Άγιος Βασίλης, ήρθε το Σάββατο 29-12-2018 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του "Κακογιάννειου Αστεροσχολείου" μοιράζοντας δώρα και χαρά στους μικρούς λάτρεις της Αστρονομίας.

Το Σαββατόβραδο της 25/8, ένα 24ωρο περίπου πριν την πανσέληνο του Αυγούστου 2018, επέλεξε ο ΣΕΑΦ για να υποδεχτεί στο "Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης", τους φίλους της Αστρονομίας, αλλά και τους απόφοιτους του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Υπάτης, που συναντήθηκαν ξανά στους χώρους του, που άλλοτε ως δραστήριοι μαθητές φοίτησαν. Το "ταξίδι" των επισκεπτών περιελάμβανε παρουσίαση από το γραμματέα του συλλόγου μας στο αμφιθέατρο με θέμα τη Σελήνη το φυσικό δορυφόρο της Γης μας, προβολή από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΑΦ στο πλανητάριο με θέμα την εξέλιξη των τηλεσκοπίων, παρουσίαση από τον ταμία του συλλόγου μας για τους μικρούς επισκέπτες και προβολή στο αμφιθέατρο με θέμα το τηλεσκόπιο Hubble. Η "αστροβραδιά"  ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στο βόρειο προαύλιο του Αστεροσχολείου παρατηρώντας, μέσα από τα τηλεσκόπια του ΣΕΑΦ, αρχικά την Αφροδίτη και στη συνέχεια τους πλανήτες Δία, Κρόνο και Άρη. Υπό το φως της Σελήνης αναγνωρίστηκαν και μερικοί από τους αστερισμούς του καλοκαιριού. Αργότερα μέλη του ΣΕΑΦ μαζί με τον πρόεδρο έβαλαν σε λειτουργία και το μεγάλο τηλεσκόπιο plane-wave του αστεροσκοπείου μας, για φωτογράφηση και παρατήρηση. Έντονο το ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους για το μεγαλείο του ουράνιου θόλου και για τα μυστικά που κρύβει. Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες για την υποστήριξη στις δράσεις του ΣΕΑΦ. 

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.