Εκδηλώσεις

 

Ταξιδέψαμε στις 30-12-2016 στο Αστεροσχολείο Υπάτης στην μακρινή Βηθλεέμ, σαν άλλοι  Μάγοι αναζητώντας το Άστρο το λαμπρό εκείνης της νύχτας, γιατί,

«Τν για νύχτα τ Χριστουγεννιάτικη 
- ποι
ς δν τ ξέρει; - 
τ
ν Μάγων κάθε χρόνο τ μεσάνυχτα 
λάμπει τ
᾿ στέρι.

Κι όμως το βρήκαμε…»   όπως     είπε  ο Δροσίνης

«Κι᾿ ποιος τ βρε μέσ᾿ στ᾿ λλα στέρια νάμεσα
κα
δν τ χάσει
σ
μι λλη Βηθλεμ κολουθντας το
μπορε
ν φτάσει.»

Πραγματικά  η ζωή μας είναι η Βηθλεέμ, η καρδιά μας η φάτνη.  Προσοχή μη χαθεί γιατί τότε θα χαθεί το νόημα της ύπαρξής μας.

Μαγεμένοι όλοι και ανυπομονούντες μικροί , μεγάλοι υποδεχθήκαμε  ψάλλοντας τα κάλαντα τον Άγιο Βασίλη, τον φιλάνθρωπο επίσκοπο της Καισαρείας που αγαπάει όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Έφερε δώρα στο σακί του και τους τα μοίρασε απλόχερα. Πέρα από τα δώρα τους ευχήθηκε, μαζί με τους βοηθούς του αγάπη και χαρά να’ χουν στην καρδιά τους και υγεία Πίστη και ελπίδα στη ζωή.

Πίστη στη μορφή του που ταιριάζει στα παιδικά όνειρα και την παιδική τους ψυχή.’ Όλα ήταν μια μαγεία χθες βράδυ κι όσοι παρευρέθηκαν πίστεψαν στην μαγεία της στιγμής.

Όπως έγραψε και ο Ρόναλντ Νταλ…. « όποιοι δεν πιστεύουν στην μαγεία δεν θα την βρουν ποτέ»

Και δεν θα βρουν ούτε το Άγιο Βασίλη μα ούτε και το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε, μετέχει και τιμά τις δραστηριότητες του Συλλόγου Αινιάνες  και τις δραστηριότητες του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδος  που όλες αυτές τις γιορτινές μέρες αγόγγυστα ταξίδευαν τους επισκέπτες του Αστεροσχολείου σε κόσμους και ιστορίες μυθικές στις αίθουσές του, τον κ. Σιμόπουλο για την ευγενική παραχώρηση των δυο παρουσιάσεων το Άστρο της Βηθλεέμ και Αστέρι των Χριστουγέννων, τον Άγιο Βασίλη με τους βοηθούς του και ειδικά τα μικρά παιδιά της περιοχής και όχι μόνο που τον περίμεναν.

Ευχόμαστε Καλή χρονιά όμορφη με υγεία
Χρόνια Πολλά

Για το Δ.Σ
Γ.Γ.
Αθανασίου- Δάτσικα Ανδρεάνα

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.